Rooskleurige toekomst voor Oranje: 'Beste dat er is, de top van de wereld'

Rooskleurige toekomst voor Oranje: 'Beste dat er is, de top van de wereld'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 14:33zo 13-10-2019 om 14:33

Matthijs de Ligt kent een moeilijke start bij Juventus, maar is bij het Nederlands elftal van Ronald Koeman onomstreden. De verdediger gaat bij Oranje de strijd aan met Stefan de Vrij en voormalig international Wim Rijsbergen denkt dat het goed is om De Ligt tegen Wit-Rusland rust te geven.

"Geen gek idee om De Ligt rust te gunnen", begint Rijsbergen tegen de NOS. "De Vrij is ook geweldig, heel degelijk, meer ervaren en neemt minder risico. Maar ik denk dat Koeman gewoon voor De Ligt en Van Dijk kiest. Die twee zijn de eersten die hij noteert bij het maken van een opstelling. Daarna komen de andere negen."

Bij het doelpunt van Josh Magennis tegen Noord-Ierland ging De Ligt niet helemaal vrijuit. "Niemand is foutloos", neemt Rijsbergen het op voor de verdediger. "Hij maakt nu een paar foutjes, maar elke verdediger maakt dit weleens mee. Van Dijk heeft ook zijn leergeld betaald. Bij Koeman is De Ligt in goede handen, de ideale man om hem wegwijs te maken. Dat kan net het verschil maken."

"Met Virgil van Dijk vormt hij het duo achterin voor de komende jaren. Het zijn twee geweldige verdedigers met een grote toekomst. Het beste dat er is, de top van Europa, van de wereld", sluit Rijsbergen af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws