België sluipt op snipperdag naar drie punten door briljante assist Hazard

13-10-2019 16:58
26

België heeft zondag ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd in de lopende interlandperiode gewonnen. Zonder groots te spelen werd Kazachstan met 0-2 verslagen. Michy Batshuayi voor rust en Thomas Meunier na rust zorgden voor de doelpunten.

Wie in de Astana Arena hoopte op een voetbalshow, kwam bedrogen uit. Belgïe, dat donderdag nog met 9-0 won van San Marino, koos voor een snipperdag in Kazachstan, ingegeven door de lange vlucht, het hobbelende veld en het EK-ticket al op zak. Bovendien koos bondscoach Roberto Martinez voor vijf nieuwe basisspelers.

Eén van hen was Batshuayi. De spits van Chelsea opende voor rust de score namens België. Daarvoor vestigde hij de aandacht al op zich door twee keer een 'rode kaart-waardige' overtreding te maken. De scheidsrechter was echter clement en liet Batshuayi wegkomen met één keer geel.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Kazachen probeerden het wel, maar hadden niet de kwaliteit om in de buurt te komen van doelman Thibaut Courtois. In de 52ste minuut werd de wedstrijd beslist door Thomas Meunier. Hij liep een briljante pass van Eden Hazard binnen.