'Wij moeten snel terug naar de Eredivisie, dus hier zal het nooit rustig zijn'

'Wij moeten snel terug naar de Eredivisie, dus hier zal het nooit rustig zijn'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 17:36zo 13-10-2019 om 17:36

Ricardo Moniz is duidelijk: Excelsior moet dit seizoen koste wat het kost promoveren naar de Eredivisie. De Kralingers degradeerden afgelopen jaar uit de hoogste divisie en moeten zich nu revancheren in de Keuken Kampioen Divisie.

Dat gaat Excelsior voorlopig redelijk af. De club uit Rotterdam staat na de 3-2 zege op streekrivaal FC Dordrecht vierde met negentien punten, maar Moniz vindt dat het veel beter moet. "Hoe verder wij de tegenstanders bij de goal weghouden, hoe beter", analyseert de trainer van de Kralingers zijn ploeg voor de camera van FOX Sports. "Dat is vandaag weer gebleken, maar ik knijp hem elke week."

"Nee, ik ben nu ook nog niet rustig", antwoordt een briesende Moniz. "We moeten promoveren, dus hier is nooit rust. Het gaat ons zeker lukken, maar vandaag ben ik heel giftig. Je speelt gewoon met vuur. Er komen veel mensen kijken, er is een nieuwe periode begonnen en we hebben al genoeg punten laten liggen."

"Als je ziet wat hier allemaal op het veld loopt, dan moet je gewoon omhoog", sluit de trainer van Excelsior zijn vlammende betoog af. "Rai Vloet moet veel hoger spelen, Stijn (Meijer, red.) kan nog echt hogerop. Eeuwig talent is leuk, maar daar heb je niks aan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws