'Vanaf het duel met Duitsland is hij ook in de Eredivisie als een raket gegaan'

'Vanaf het duel met Duitsland is hij ook in de Eredivisie als een raket gegaan'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 18:18zo 13-10-2019 om 18:18

Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk vinden het logisch dat Donyell Malen de vervanger van Memphis Depay is bij het Nederlands elftal. Memphis ontbreekt vanwege een blessure en bekijkt het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland vanaf de tribune.

"Ik verwacht er veel van als je ziet hoe hij bij PSV speelt", zegt Janssen bij de NOS. "Hij krijgt heel veel ruimte en is veel onderweg. Dat is Memphis natuurlijk ook, al is dat wel een ander type. Hij is meer onderweg naar de zijkanten en in de diepte, terwijl Memphis heel balvast is. Ik ben benieuwd naar hoe ze dat gaan oplossen. In die drie interlands heeft hij indruk gemaakt. Daarom staat hij er nu ook in."

Malen maakte zijn Oranje-debuut tegen Duitsland, een maand geleden. "Vanaf de wedstrijd tegen Duitsland is hij in de Eredivisie ook als een raket gaan scoren", zegt Van Hooijdonk. 

"Het is een heel logische vervanger. Koeman houdt vast aan een bepaalde manier van spelen en vandaar ook deze wijziging, maar Malen heeft meer dreiging en diepgang naar de goal dan Memphis. Die is meer in de goal."

"Luuk de Jong kun je altijd brengen, dus het is een logische keuze", voegt Janssen toe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws