Spelersrapport: drie onvoldoendes voor Oranje, Wijnaldum scoort hoogste cijfer

Spelersrapport: drie onvoldoendes voor Oranje, Wijnaldum scoort hoogste cijfer

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 19:55zo 13-10-2019 om 19:55

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 20:10zo 13-10-2019 om 20:10

Hoogstaand was het niet, maar het Nederlands elftal zette zondagavond in en tegen Wit-Rusland de volgende stap richting een EK-ticket (1-2). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een moeizame avond in Minsk.

Jasper Cillessen - 6: Is de onbedreigde eerste doelman van het Nederlands elftal, maar écht uitblinken doet Cillessen zelden. Ook tegen Wit-Rusland was dat het geval. Aan de Wit-Russische treffer - het enige schot op doel - kon hij niets doen.

Joël Veltman - 5,5: Niet Denzel Dumfries, maar Veltman mocht het als rechtsback laten zien tegen Wit-Rusland. Dat de twee elkaar nauwelijks ontlopen, bleek in Minsk. Veltman kon de twijfels niet wegnemen, net als Dumfries afgelopen donderdag.

Matthijs de Ligt - 5: Normaal gesproken is verdedigen zijn grote kracht, maar in de eerste helft maakte De Ligt een weifelachtige indruk. Soms was hij zelfs onherkenbaar. De Ligt is niet in topvorm.

Virgil van Dijk - 6: Met zijn uitstraling is de Oranje-aanvoerder een rustpunt. Ook vielen tegen Wit-Rusland zijn afgemeten lange ballen op. Toch liet hij zich bij de 1-2 van Wit-Rusland in de rug verrassen, al was dat niet helemaal zijn schuld.

Daley Blind - 6: Het was geen bijzondere avond voor Blind, die niet de pannen van het dak speelde maar ook niet door de mand viel. Een degelijke wedstrijd en een degelijk cijfer voor de Ajacied.

Frenkie de Jong - 6,5: De vele minuten en het vele reizen met Barça en Oranje lijken een wissel te trekken op De Jong, die niet zo dwingend was als normaal. Toch hoorde hij bij de betere Oranje-internationals. Zijn rush na 65 minuten was een hoogtepunt.

Donny van de Beek - 5: Kreeg de voorkeur boven Marten de Roon, die tegen Noord-Ierland nog mocht beginnen, maar kon het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman niet uitbetalen. Kwam nauwelijks in het stuk voor.

Georginio Wijnaldum - 8: Memphis, De Jong en Van Dijk staan normaliter in de spotlights bij Oranje, maar Wijnaldum is misschien wel de belangrijkste international in de EK-kwalificatiecyclus. Met twee fraaie goals leidde hij zijn ploeg naar de drie punten.

Steven Bergwijn - 5,5: Een kleurloos optreden van Bergwijn, die twee minuten voor tijd naar de kant werd gehaald door Babel. Bij PSV zal de aanvaller aan zijn vorm moeten werken.

Donyell Malen - 5: Voor de tweede keer in zijn prille carrière stond Malen aan de aftrap van een Oranje-interland. Een doorslaand succes werd het niet. In de slotfase had de topscorer van de Eredivisie móéten scoren.

Quincy Promes - 6,5: Verving Ryan Babel in Wit-Rusland en speelde een goede eerste helft, waarin hij zijn ploeggenoten meerdere keren in stelling bracht. Promes was de beste Oranje-aanvaller in Minsk.

Invallers

Marten de Roon - x: Viel na 67 minuten in voor Van de Beek en speelde dus te kort voor een beoordeling (minimaal half uur).

Luuk de Jong - x: Viel na 67 minuten in voor Promes en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Ryan Babel - x: Viel na 88 minuten in voor Bergwijn en speelde dus te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ben je het eens met deze cijfers?

(3842 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws