Koeman kritisch op rol van Oranje-duo: Die staat aan de buitenkant te kijken

Koeman kritisch op rol van Oranje-duo: "Die staat aan de buitenkant te kijken"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 20:26zo 13-10-2019 om 20:26

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 21:00zo 13-10-2019 om 21:00

Het Nederlands elftal neemt drie belangrijke punten mee naar Wit-Rusland, maar Ronald Koeman is niet onverdeeld gelukkig. De bondscoach stoort zich aan de tegengoal.

"Misschien denken ze dat Virgil (van Dijk, red.) alles kan, maar dat is niet altijd zo", verklaart Koeman bij de NOS. Hij doelt op het moment voorafgaand aan de Wit-Russische aansluitingstreffer, waarbij Stanislav Dragun alle ruimte kreeg. "Je ziet drie witten centraal staan tegen twee verdedigers. Ik denk dat Frenkie (de Jong, red.) iets moet doen, maar ik vind ook dat Daley Blind moet knijpen. Die staat aan de buitenkant te kijken."

De bondscoach van Oranje vindt het gemakzucht. "Gedeeltelijk wel, want we hebben in de tweede helft ook niets meer gecreëerd tot aan de kans van Donyell Malen. Je ziet dat het allemaal wat makkelijker wordt, we lijden slordig balverlies en daar komt de goal ook uit", aldus Koeman. "We weten dat het beter moet, maar we hebben wederom zes punten gehaald deze interlandperiode. Deze wedstrijden moet je winnen en dan snel naar huis."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws