Van Gaal klapt: Niet de beste professional, maar een ongelooflijk talent

Van Gaal klapt: "Niet de beste professional, maar een ongelooflijk talent"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 20:54zo 13-10-2019 om 20:54

Louis van Gaal heeft zondag met volle teugen genoten van de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart. In 2001 liet hij de gestopte Heemskerker (36) debuteren in het Nederlands elftal, waardoor hij de coach van het All Star-team vol Nederlanders mocht zijn.

"Dit is exceptioneel", zegt Van Gaal bij FOX Sports over het grootse afscheid van Van der Vaart in Hamburg. "Hij heeft vier jaar geleden hier voor het laatst gespeeld en dat was niet zijn beste periode. Zijn gouden periode was natuurlijk daarvoor al. Maar je ziet hoe geliefd hij is en als je vier jaar later duizenden toeschouwers hierheen kan trekken en als je ziet hoeveel spelers voor hem hierheen komen, dan zegt dat wel iets over Rafael. Hij is een geweldige jongen."

Van Gaal hoeft niet lang na te denken als hij Van der Vaart moet typeren. "Een dekselse jongen. Als mens, maar ook als voetballer. Iemand die altijd creatief wil zijn op het veld. Hij is een van de weinige creatieve voetballers. Er zijn er niet zoveel die op het hoogste niveau iets kunnen creëren. Zo is hij altijd geweest, maar hij bleef ook altijd een dekselse jongen. Niet de beste professional, maar een ongelooflijk talent."

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Lees meer over: Rafael van der Vaart

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws