Bale helpt Wales aan punt tegen Kroatië; Polen plaatst zich voor EK 2020

13-10-2019 22:55 Laatste update: 22:59
4

Polen heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2020. In eigen land won het met 2-0 van Noord-Macedonië. Wales heeft een punt gepakt tegen Kroatië na een treffer van Gareth Bale, maar voor het land is kwalificatie voor het EK ver weg.

Groep G:

Polen heeft zich verzekerd van een plek op het EK 2020. In eigen land won het met 2-0 van Noord-Macedonië, maar de overwinning kwam pas laat tot stand. Przemyslaw Frankowski schoot met nog ongeveer een kwartier te gaan de 1-0 achter Noord-Macedonië-keeper Stole Dimitirevski na goed voorbereidend werk van Robert Lewandowski.

Ook bij de tweede treffer was Lewandowski de aangever. Hij gaf de bal goed mee aan Arkadiusz Milik, die de bal van afstand knap in het doel krulde.

Groep E:

Wales en Kroatië hebben allebei een punt overgehouden aan het treffen in Wales. De uitploeg kwam al na negen minuten op voorsprong door een treffer van Nikola Vlasic, maar zag Wales nog voor rust op gelijke hoogte komen door een doelpunt van Bale. Hij schoot in de blessuretijd van de eerste helft de bal achter keeper Dominik Livakovic. Na rust kwamen de ploegen niet meer tot scoren, waardoor plaatsing voor het EK voor Wales ver weg is.

Groep G:

De andere wedstrijd in Groep G tussen Slovenië en Oostenrijk eindigde in een nipte overwinning voor Oostenrijk. Stefan Posch maakte na twintig minuten de enige treffer van de wedstrijd. In de slotfase kreeg Denis Popovic nog een rode kaart.