Swart: 'Voor het grote Oranje is het nu nog te vroeg. Heb een beetje geduld, zeg'

Swart: 'Voor het grote Oranje is het nu nog te vroeg. Heb een beetje geduld, zeg'

14-10-2019 06:58
55

Teun Koopmeiners (21), Calvin Stengs (20) en Myron Boadu (18) in het Nederlands elftal: Sjaak Swart vindt het nog te vroeg. Wel is Mister Ajax onder de indruk van het AZ-trio.

Swart was vrijdagavond op De Vijverberg en zag hoe Koopmeiners, Stengs en Boadu aan de basis stonden van de zege van Jong Oranje op Jong Portugal (4-2). "Voor het grote Oranje is het nu nog te vroeg", plaatst Swart een kanttekening in het Algemeen Dagblad.

"Kijk, Stengs was tegen Jong Portugal grandioos. Alleen, heeft hij zich namens AZ écht onderscheiden tegen Manchester United? Koopmeiners deed het vrijdag uitstekend na rust. Maar in de eerste helft betrapte ik hem erop dat hij soms net wat snelheid tekortkwam. Ze hebben, kortom, nog tijd nodig. Constanter moeten ze worden."

Hetzelfde geldt voor Boadu, aldus het Ajax-icoon. Hij noemt de achttienjarige spits van AZ 'een groot talent'. "Laat die jongens nou eerst bewijzen dat ze deze vorm lange tijd vast kunnen houden. Hun tijd in Oranje komt echt wel. Heb een beetje geduld, zeg."