Gullit vindt uitspraken Koeman 'niet oké': Ben het niet helemaal eens

Gullit vindt uitspraken Koeman 'niet oké': "Ben het niet helemaal eens"

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 10:55ma 14-10-2019 om 10:55

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 11:06ma 14-10-2019 om 11:06

Ruud Gullit vindt het 'niet oké' dat Ronald Koeman kritiek uitte op het spel van Noord-Ierland tegen Nederland. De Noord-Ieren hingen achterover en parkeerden de bus, waarna Koeman na afloop zei dat het 'schandalig' was hoe de ploeg van Michael O'Neill speelde.

"Ik ben het niet helemaal eens met Koeman. Eigenlijk vind ik het niet oké dat hij zei dat Noord-Ierland schandalig speelde", zegt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik vond ze gewoon goed spelen tegen Nederland. Ze speelden fel en met veel pressing. Als ze de bal hadden gingen ze niet lopen pielen, maar speelden ze de lange bal op de spits. Daardoor was het voor Nederland moeilijk om steeds maar met pressing te blijven spelen. Er zat echt wel wat achter."

Aad de Mos zag in de eerste helft al dat Koeman wat moest wijzigen tegen Noord-Ierland. "In minuut 32 heb ik op m'n Twitter-account gezet dat we met Luuk de Jong moesten spelen. Vandaag (zondag tegen Wit-Rusland, red.) zag je dat er nog geen afstemming over bestaat. Oranje heeft de vleugels goed bezet gehouden en is niet in paniek geraakt. Op het EK ga je dat ook krijgen als je een tegengoal krijgt, dan moet je als PSV spelen: de pressing overslaan, de lange bal spelen en de tweede bal oprapen. Dat is voor verbetering vatbaar."

Ronald Waterreus verbaast zich over de kritiek op Oranje. "Het is een beetje een Nederlands ziekte dat we van iedere generatie verwachten dat we iedereen vanaf de eerste minuut bij de strot grijpen en van de mat spelen."

"Ik heb proberen na te kijken welke nationale ploeg voor het laatst een toernooi gedomineerd heeft. Ik kwam niet verder dan Duitsland in Brazilië. Het laatste EK is gewonnen door Portugal en zij hebben nog nooit een wedstrijd gedomineerd. Wij willen altijd dominant spelen, maar moeten ook blij zijn als we winnen."

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Gullit?

(1373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws