Lyon heeft nieuwe trainer: Memphis en Tete krijgen te maken met succescoach (55)

Lyon heeft nieuwe trainer: Memphis en Tete krijgen te maken met succescoach (55)

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 15:21ma 14-10-2019 om 15:21

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 16:00ma 14-10-2019 om 16:00

Rudi Garcia wordt  de nieuwe trainer van Memphis Depay en Kenny Tete bij Olympique Lyon. De Franse oefenmeester, in het verleden ook al werkzaam bij Roma en Olympique Marseille, tekent een contract voor 2 jaar in het Groupama Stadium.

Op de website van de club uit Zuid-Frankrijk wordt melding gemaakt van de overstap van de trainer. De 55-jarige Garcia, die sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille in mei van dit jaar zonder club zat, ligt tot juni 2021 vast bij Lyon. Op de burelen van de club is men zeer content met de aanstelling van Garcia, die getypeerd wordt als een prijzenpakker pur sang. "Met Rudi willen we terug naar de Europese top en denken we meer kans te hebben op titels", zegt technisch directeur Juninho.

Garcia is de opvolger van Sylvinho, die na een paar maanden dienst bij de club van Memphis en Tete al werd ontslagen. De nieuwe trainer van Lyon brengt meer ervaring mee naar de club dan zijn voorganger, want Garcia was naast Marseille ook al werkzaam bij AS Roma en Lille. Lang leek het er op dat l'OL in zee zou gaan met Laurent Blanc, de voormalig trainer van Paris Saint-Germain. Die lijkt uiteindelijk toch bedankt te hebben voor de job in Lyon, waarna Garcia in beeld kwam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws