Wijnaldum: 'We spelen bij clubs met jongens die wel gaan, dat maakte het pijnlijk'

Wijnaldum: 'We spelen bij clubs met jongens die wel gaan, dat maakte het pijnlijk'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 15:42ma 14-10-2019 om 15:42

Georginio Wijnaldum is heel blij dat het Nederlands elftal op de drempel van het EK staat. Met een punt bij Noord-Ierland is Oranje, dat zondagavond met 2-1 won in Wit-Rusland, officieel zeker van deelname aan het eerste eindtoernooi sinds 2014.

Wijnaldum was zeer belangrijk voor Oranje door twee goals voor zijn rekening te nemen. De middenvelder van Liverpool merkt dat iedereen binnen het team snakt naar een nieuw eindtoernooi. "Het was normaal dat Oranje zich altijd plaatste voor een eindtoernooi, want sinds ik het Nederlands elftal volg, is het maar één keer voorgekomen dat we niet naar een EK of WK gingen, in 2002", legt het Oranje-goudhaantje uit tegenover De Telegraaf.

"Nu het mezelf overkwam, werd ik er echt mee geconfronteerd", gaat Wijnaldum verder. "We spelen allemaal bij clubs met jongens die wél gaan. Dus dat maakt het extra pijnlijk. Iedere speler wil zich op zulke toernooien meten met anderen en voor je land wil je het goed doen. Daar krijg je dan niet de kans voor, omdat je het in de kwalificatie niet goed hebt gedaan. Ik kijk sowieso niet veel voetbal, maar de EK-finale van 2016 en WK-finale in 2018 heb ik laten schieten, ja."

Nu gaat Oranje naar alle waarschijnlijkheid wel naar het EK en moet het volgens Wijnaldum beter dan de tweede helft in Minsk. "Dat is wel iets waar we als team van moeten leren, want op het EK, tegen betere tegenstanders kan het dan verkeerd aflopen. Zorgelijk wil ik het niet noemen, maar het is wel iets waar we rekening mee moeten houden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws