Snel vertrek uit Eredivisie: 'Wil steeds meer betrokken worden bij eerste Barça'

Snel vertrek uit Eredivisie: 'Wil steeds meer betrokken worden bij eerste Barça'

14-10-2019 18:00
36

Ludovit Reis heeft nog geen moment spijt gehad van zijn transfer van FC Groningen naar FC Barcelona. De negentienjarige middenvelder denkt dat hij zich goed aanpast in Catalonië.

Reis mocht tijdens de voorbereiding een paar keer meetrainen met het eerste elftal en maakt nu regelmatig zijn opwachting voor Barcelona B. "Je gaat weg uit je vertrouwde omgeving en komt qua leven en voetballend gezien in een andere cultuur terecht, maar ik denk dat de aanpassing snel verloopt", zegt Reis tegen De Telegraaf.

Dat Reis volgens sommigen te snel uit de Eredivisie is vertrokken, doet hem weinig. "Complimenten of negatieve geluiden: ze zullen er altijd zijn. Het is maar net hoe je ermee omgaat. Ik heb mijn doel recht voor ogen, wil de stappen maken waardoor ik steeds meer bij het eerste betrokken word en daar uiteindelijk ooit kan staan."

Volgens de verdedigende middenvelder maakt hij nu al stappen. Onder meer in het vrijkomen op het middenveld door zich 'van de bal af' aan te bieden, is hij verbeterd. "Bewust en onbewust krijg je heel veel dingen mee. Vooral anderen wijzen me op wat ik al heb meegekregen. Er moet nog veel meer gebeuren om echt daar te komen waar ik wil zijn, maar ik ben nog maar negentien jaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s