Duo houdt conditie op peil bij Jong Ajax: 'Ben voor veel teams een versterking'

Duo houdt conditie op peil bij Jong Ajax: 'Ben voor veel teams een versterking'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 21:11ma 14-10-2019 om 21:11

Vurnon Anita (30) en Lesly de Sa (26) houden hun conditie op peil bij Jong Ajax. De oud-spelers van de Amsterdammers hopen op korte termijn weer aan de slag te kunnen bij een nieuwe club. Beide spelers kunnen transfervrij worden opgehaald.

Anita mocht vertrekken bij Leeds United en het contract van De Sa werd ontbonden bij Slovan Bratislava. Beide spelers trainen mee met de ploeg van Mitchell van der Gaag. "Ik heb hier m'n hele jeugd rondgelopen", zegt Anita tegen Ajax TV. "Om terug te komen op dertigjarige leeftijd is mooi."

"Mijn hele periode hier was een droom die werkelijkheid werd. Ik heb vanaf m'n negende tot 23e gespeeld. Ik debuteerde op zestienjarige leeftijd. Mijn eerste contract tekende ik ook op die leeftijd, op m'n verjaardag. De meeste dingen hier zijn nog hetzelfde, dus het voelt als vanouds."

Wat er op Anita te wachten staat is nog niet duidelijk. "Ik laat het op m'n pad komen. Ik ga kijken wat het beste voor me is. Is dat in Nederland of het buitenland? Dat laat ik nog in het midden. Het belangrijkste is dat ik fit en aan het voetballen ben."

De Sa doet een open sollicitatie. "Ik denk dat ik voor veel teams een versterking kan zijn, dus laat ze maar komen." De Sa speelde na Ajax voor Go Ahead Eagles, Willem ll, Slovan Bratislava en TOP Oss. Aan laatstgenoemde club werd hij verhuurd. Anita kwam uit voor Newcastle United, Leeds United en Willem ll.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws