'De Vrij is een maatje van me en ik vind dat hij een kans verdient bij Oranje'

'De Vrij is een maatje van me en ik vind dat hij een kans verdient bij Oranje'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 08:56di 15-10-2019 om 08:56

Als Ron Vlaar het voor het zeggen heeft bij Oranje kiest hij voor Stefan de Vrij in de basis in plaats van Matthijs de Ligt. De AZ-verdediger kan niet alleen goed opschieten met De Vrij, maar vindt het ook nog eens een goede verdediger.

"Dan ga ik voor Stefan. Dat is ook een maatje van me. Ik vind het echt een heel goede verdediger, maar dat neemt niet weg dat Matthijs ook een geweldige verdediger is", vertelt Vlaar bij Peptalk op Ziggo Sport.

"Wat mij opvalt is dat hij meer met dingen om zich heen bezig is. Bijvoorbeeld met de scheidsrechter of grensrechter. Dat is niet wat we van hem gewend zijn, maar hij is nog heel jong", zegt Vlaar over De Ligt. "Het Nederlands elftal is ook niet het podium om zo te spelen, maar de trainer (Koeman, red.) heeft veel vertrouwen in hem. Hij kan het ook."

Wat Vlaar betreft mag De Vrij in het elftal van Koeman komen. "Ik vind dat hij een kans verdient. Ik dacht dat hij in zou vallen, maar toen werd het 1-2 (tegen Wit-Rusland, red.). Toen werden alle plannen omgegooid. Dat was echt heel jammer. Ik denk dat Stefan het geweldig doet bij Internazionale en hij een super stabiele speler is. Hij is belangrijk voor het elftal. Dat heeft hij ook al laten zien bij SS Lazio. Hij ontwikkelt zich goed door, maar heeft de pech dat Van Dijk en De Ligt voor hem staan."

Vlaar denkt dat De Vrij baalt dat hij geen kans krijgt van Koeman, ondanks dat De Ligt wankelt. "Ik heb hem daar niet over gesproken, maar neem aan dat hij daar zeker mee bezig is. Hij gaat gewoon door en laat nooit z'n kop hangen. Zo ken ik hem. Dat laat hij ook iedere week zien."

Poll

Moet De Vrij een kans krijgen?

(2651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws