Boskamp haalde geld met Albert Heijn-tas op: 'Iedere dag op het strand'

Boskamp haalde geld met Albert Heijn-tas op: 'Iedere dag op het strand'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 10:28di 15-10-2019 om 10:28

Maurice Steijn (Al Wahda) en Jurgen Streppel (Al Jazira) kregen afgelopen week hun ontslag in de Verenigde Arabische Emiraten, waar ze pas net aan de slag waren gegaan. Jan Boskamp vertelt in De Telegraaf over de gevaren van trainer zijn in het Midden-Oosten.

Boskamp was coach bij Al-Wasl, Kazma SC en de nationale ploeg van Koeweit. "Belangrijkste is dat je je paspoort niet afgeeft en een goed, waterdicht contract hebt", zegt de oud-trainer, die zag dat zijn Nederlandse assistenten wél de paspoort fout maakten, in De Telegraaf. "Die gasten gaven hun paspoort af, maar ik weigerde en dreigde direct op te stappen. Toen gingen ze door de knieën, maar zonder paspoort kunnen ze alles met je doen en kom je zelfs het land niet uit."

Als de club je weg wil hebben, gebruiken ze een slim trucje om je ontslagvergoeding niet te hoeven betalen, zegt Boskamp. Een coach niet ontslaan, maar op non-actief zetten. "Als je op non-actief gezet wordt, moet je beschikbaar blijven om ieder moment in te springen. Ben je er niet, dan pleeg je contractbreuk en ontslaan ze je alsnog zonder dat ze dan nog aan hun betalingsverplichtingen hoeven te voldoen." Boskamp werd ook op non-actief gezet, maar bleef vier maanden geduldig hangen. "Ik ging lekker iedere dag op het strand liggen of bij het zwembad. Aan het eind van de maand toog ik met mijn plastic Albert Heijn-tas naar de club om m’n salaris op te halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws