NRC onderzoekt bezettingsgraad: Ajax en PSV op podium, Feyenoord blijft achter

NRC onderzoekt bezettingsgraad: Ajax en PSV op podium, Feyenoord blijft achter

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:41di 15-10-2019 om 12:41

FC Emmen staat samen met Ajax en PSV op het Eredivisie-podium op het gebied van bezettingsgraad van de stadions. De Oude Meerdijk was dit seizoen het decor van vijf Eredivisie-wedstrijden en werd telkens goed bezocht.

Het stadion van FC Emmen zat tot nu toe gemiddeld 95 procent vol, blijkt uit cijfers van de NRC. Hiermee houden de Drenten gelijke tred met PSV. Alleen Ajax scoort beter en staat voorlopig aan kop van de 'bezettingsgraadranglijst': de Johan Cruijff Arena haalt een score van 97 procent tijdens de vier thuiswedstrijden tot nu toe.

Feyenoord bevindt zich opmerkelijk genoeg in de onderste regionen van de ranglijst. De Rotterdammers speelden tot nu toe vijf keer in De Kuip en konden rekenen op een bezettingsgraad van 73 procent, net als Vitesse. Alleen de percentages van sc Heerenveen, Fortuna Sittard en AZ liggen nog lager. Hierbij moet aangetekend worden dat de Alkmaarders slechts één wedstrijd daadwerkelijk in Alkmaar speelden. Na AZ-Fortuna Sittard – bezettingsgraad van 76 procent – stortte het dak van het AFAS Stadion in en moest AZ uitwijken naar Den Haag: in de drie volgende 'thuiswedstrijden' haalde men een score van 54 procent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws