Santos boos: 'Een transferverbod voor Ajax lijkt mij zeer onwaarschijnlijk'

Santos boos: 'Een transferverbod voor Ajax lijkt mij zeer onwaarschijnlijk'

15-10-2019 21:10
56

Ajax hoeft niet meteen te vrezen voor een forse straf nu Santos met een gang naar het sporttribunaal CAS dreigt. Dat stelt journalist Paulo Freitas. De Braziliaanse topclub is boos omdat Ajax Giovanni Manson Ribeiro benaderde, terwijl dat nog niet zou mogen.

"Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk", zegt Freitas over de mogelijke consequenties tegen AjaxInside. "Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer." De doorgaans goed geïnformeerde Braziliaanse journalist is redelijk te spreken over de kwaliteiten van Giovanni. "Giovanni is een veelbelovend talent. Er was van diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal."

"Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira", vervolgt Freitas. "Al denk ik dat uit dezelfde lichting, Reinier (speler van Flamengo, red.) een groter potentieel heeft. Hij wordt echter niet in verband gebracht met Ajax. Giovanni is een aanvallende middenvelder met een goede techniek en passing in de benen. Waar hij zich nog kan verbeteren is zijn afwerking, maar hij zal vooral fysiek sterker moeten worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie