PSV-'familie' nader tot elkaar gekomen: 'Niemand denkt: zeikt hij me nou af?'

PSV-'familie' nader tot elkaar gekomen: 'Niemand denkt: zeikt hij me nou af?'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 09:18wo 16-10-2019 om 09:18

De PSV-selectie is één grote familie, stelt Pablo Rosario in gesprek met Voetbal International. Volgens de vice-aanvoerder kon hij de laatste weken uitblinken, doordat zijn medespelers hem dat van harte gunden.

Rosario had in 52 Eredivisie-wedstrijden nog niet gescoord, daarna was het plotseling raak tegen FC Groningen én PEC Zwolle. Ook in de Europa League-wedstrijd tegen Rosenborg vond de controleur het net. "Mooi, maar het zegt vooral iets over de ploeg", vertelt Rosario aan VI. "Namelijk dat onze aanvallers niet hebzuchtig zijn. Als ze dat wél waren geweest, hadden ze mij nooit drie wedstrijden achter elkaar in schietpositie gebracht."

De PSV-selectie bestaat grotendeels uit vroege twintigers. "We hebben daardoor veel gemeen, praten over dezelfde dingen en begrijpen elkaar. We kunnen onderling ook alles tegen elkaar zeggen, kritiek wordt geaccepteerd. Niemand denkt: loopt hij me nou af te zeiken?" Het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren heeft volgens de enkelvoudig Oranje-international voor nóg meer eendracht gezorgd. "Iedereen voelde de pijn van Mo en zijn familie, we wilden laten zien dat we er voor ze zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws