'Hype' rond Schuurs: 'Bij Liverpool kon hij één miljoen netto per jaar verdienen'

'Hype' rond Schuurs: 'Bij Liverpool kon hij één miljoen netto per jaar verdienen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 10:22wo 16-10-2019 om 10:22

Perr Schuurs maakte dik een jaar geleden de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax, maar had óók voor Liverpool kunnen kiezen. De latere Champions League-winnaar hield de Limburgse verdediger een vette cheque voor.

Dat vertelt vader Lambert aan De Limburger. De voormalige handbalinternational noemt de massale belangstelling voor zijn zoon achteraf 'een hype'. "Bij Fortuna deed hij leuke dingen en gaf hij mooie passes, maar van positionering had hij nog geen kaas gegeten. Maar er werd een hype om hem heen gecreëerd", zegt Schuurs senior.

"Mede door jullie, maar vooral door mensen die geld aan hem willen verdienen. Dan worden clubs geïnformeerd en plots willen Juventus en Liverpool hem hebben. Bij Liverpool kon hij één miljoen netto per jaar gaan verdienen. De leiding van Fortuna werd helemaal gek dat wij daar niet op ingingen."

Schuurs noemt de voetbalwereld 'beangstigend'. "Omdat er dingen gebeuren die je zelf niet in de hand hebt. Jezus, dan hoor je over een horloge van 70.000 van Dolberg", zegt hij. Het uitgavenpatroon van zijn negentienjarige zoon houdt hij scherp in de gaten. "Jazeker, we doen nog steeds alles in overleg. Niet over een spijkerbroek, maar hij koopt wel eens dure schoenen en dan vraagt hij toch of dat verstandig is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws