Update: 'El Clásico tussen Barça en Real vermoedelijk verplaatst naar december'

Update: 'El Clásico tussen Barça en Real vermoedelijk verplaatst naar december'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 13:29wo 16-10-2019 om 13:29

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 21:31wo 16-10-2019 om 21:31

De onrustige situatie in Catalonië heeft mogelijk ook effect op het Spaanse voetbal. Het bestuur van de Primera División heeft het verzoek ingediend om El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid op 26 oktober te verhuizen naar Estadio Santiago Bernabéu.

Het is zéér onrustig in Catalonië, waar duizenden demonstranten al dagen de straat op gaan. Op verschillende plekken vinden gewelddadige botsingen tussen de betogers en de politie plaats. Er heerst grote onrust, omdat maandag negen Catalaanse politici werden veroordeeld tot meerjarige celstraffen.

Omdat er ook acties aangekondigd zijn voor zaterdag 26 oktober - de dag van El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid - is een wedstrijd in Camp Nou mogelijk onverantwoord. Als Barça en Real akkoord gaan, zal de Spaanse topper niet in Barcelona maar Madrid worden gespeeld. De beslissing valt vermoedelijk in de komende dagen.

El Clásico is de eerstvolgende thuiswedstrijd die Barcelona zal spelen na de uitspraak van het Spaanse hooggerechtshof. De Catalaanse separatistische leiders zijn veroordeeld tot celstraffen van tussen de negen en dertien jaar voor hun rol bij het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

Update: De Spaanse voetbalbond beslist volgende week woensdag waar El Clásico gespeeld gaat worden, zo meldt EFE Deportes. Opmerkelijk detail is dat de wedstrijd slechts drie dagen later al op het programma staat.

Update: De kans is groot dat El Clásico wordt verplaatst. De betrokken partijen maken zich ernstig zorgen om de veiligheid en zoeken naar een alternatieve datum, weet Marca. Woensdag 18 december wordt op dit moment als de beste optie gezien.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws