Ajax doet niets verkeerd: 'Hoeven alleen opleidingsvergoeding te betalen'

Ajax doet niets verkeerd: 'Hoeven alleen opleidingsvergoeding te betalen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 18:05wo 16-10-2019 om 18:05

Ajax 'doet niets verkeerd' in de strijd om de handtekening van Giovanni Manson Ribeiro, zo meldt het Braziliaanse medium Gazeta Esportiva. Santos-voorzitter José Carlos Peres liet zich eerder kritisch uit over de handelswijze van Ajax en wil dat de Amsterdammers gestraft worden met een transferverbod.

Volgens de voorzitter mag Ajax de speler helemaal niet benaderen, omdat hij in het bezit is van een amateurcontract, maar het Braziliaanse Gazeta Esportiva ziet dat Ajax niets verkeerd doet. Giovanni weigerde een nieuw contract te ondertekenen bij Santos en meldde zich vervolgens niet meer op de club.

Giovanni staat bekend als een van de grotere talenten uit de jeugdopleiding van de Braziliaanse club en Ajax lijkt in januari, wanneer de speler achttien jaar wordt, toe te willen slaan. "Er waren de afgelopen maanden problemen met het verkrijgen van een Europees paspoort voor de speler, maar het einde daarvan lijkt nu in zicht", zo meldt Gazeta Esportiva. "Mensen rondom het talent laten weten dat de nieuwe club uit Europa alleen maar de opleidingsvergoeding (2012-2019) van hem tijdens zijn periode op Peixe (de jeugdopleiding van Santos, red.) hoeft te betalen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws