Slutsky onder indruk van Eredivisie: 'Vier PSV-spelers gaan 50 miljoen opbrengen'

Slutsky onder indruk van Eredivisie: 'Vier PSV-spelers gaan 50 miljoen opbrengen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 21:00wo 16-10-2019 om 21:00

Leonid Slutsky ziet de Eredivisie absoluut niet meer als een Mickey Mouse-competitie. De Vitesse-trainer wijst op de goede Europese prestaties van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord.

De Rus voorspelde vorig jaar rond deze tijd zelfs al dat de Amsterdammers de halve finale van de Champions League zouden halen. "Waarom ik dat zei? Omdat ik zag welke exceptionele talenten daar liepen", zegt hij tegen Voetbal International. "Niemand heeft een glazen bol, maar dit seizoen gaan Ajax en PSV overwinteren in Europa en durf ik wel hetzelfde te voorspellen."

"Kwaliteit genoeg voor een halve finale", aldus Slutsky. "Die twee clubs zijn echt exceptioneel. Zij zijn als Manchester City en Liverpool in Engeland. Ajax is duidelijk de Europese sensatie van vorig seizoen. Die verkopen twee spelers tegen Europese topbedragen aan Juventus en Barcelona en trekken er net zo makkelijk vijf weer aan." Ook PSV verkoopt spelers voor topbedragen. "Hirving Lozano goed verkocht en daar lopen zo vier spelers rond die straks vijftig miljoen kunnen gaan opbrengen op de Europese markt. Mohamed Ihattaren, Donyell Malen, Steven Bergwijn, Cody Gakpo."

Slutsky ziet 'exceptioneel veel talent' in Nederland en wijst ook op AZ, dat onlangs nul kansen weggaf tegen Manchester United. "En dan ook nog met zulke jonge spelers. Daar zit een goed verhaal achter, een visie. AZ verkoopt de laatste jaren ook al spelers in het segment tussen de 15 en 20 miljoen euro, maar die gaan de komende jaren jongens verkopen voor tussen de 20 en 40 miljoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws