'Zijn statistieken tillen Ronaldo naar de categorie met allerbeste spelers ooit'

'Zijn statistieken tillen Ronaldo naar de categorie met allerbeste spelers ooit'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 22:16wo 16-10-2019 om 22:16

Jorge Mendes denkt dat Cristiano Ronaldo voorlopig nog niet klaar is bij Juventus en het Portugese elftal. De zaakwaarnemer en vertrouwenspersoon voorspelt tegenover Tuttosport dat de 34-jarige ster de Braziliaanse legende Pelé gaat overtreffen.

Ronaldo tekende maandag voor doelpunt nummer zevenhonderd in zijn loopbaan tijdens het duel tussen Portugal en Oekraïne. De teller van Pelé staat op 767 goals. "Cristiano heeft de mijlpaal van 700 goals bereikt en ik weet zeker dat hij Pelé gaat overtreffen als beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het voetbal, geen twijfel. En hij gaat dat doen met Juventus", stelt Mendes.

De invloedrijke zaakwaarnemer denkt dat de aanvaller nog wel even meekan. Ronaldo ligt tot medio 2022 vast in Turijn. "Ik ben ervan overtuigd dat de beste jaren nog komen voor Ronaldo. Uiteindelijk is het ook niet veel voor een speler als Ronaldo om nog 68 keer te scoren, toch? Zijn statistieken liegen niet en tillen Cristiano naar de categorie met allerbeste spelers ooit. Hij is succesvol geweest in Engeland, Spanje, nu Italië en ook bij de Portugese nationale ploeg."

Volgens het toonaangevende Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation is Ronaldo de nummer zes op de lijst van eeuwige doelpuntenmakers. Josef Biscan is de meest trefzekere speler ooit, met 805 treffers tussen 1931 en 1955. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws