'Op het vliegveld kreeg ik het te horen. Ik kon inpakken. Hup, weg'

'Op het vliegveld kreeg ik het te horen. Ik kon inpakken. Hup, weg'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 09:19do 17-10-2019 om 09:19

De 47-jarige Limburger Eelco Schattorie weet hoe het is om na een korte periode ontslagen te worden in het Midden-Oosten. Het overkwam Maurice Steijn en Jurgen Streppel vorige week. Schattorie diende tal van clubs in 'de zandbak'.

Schattorie werkte als (assistent-)trainer bij Al-Jazira, Al-Ettifaq, Al-Shaab, Masqat FC, Fanja, Al-Riffa en Al-Khaleej. Hij vergeet zijn avontuur bij Fanja nooit meer. "Het ging hartstikke lekker. Van augustus tot maart wonnen we letterlijk elke wedstrijd. Allemaal", vertelt Schattorie in het Algemeen Dagblad.

"Toen kwam de finale van de play-offs. Thuis 0-0, uit 1-0 verloren", zegt Schattorie. Hij werd daarna ontslagen. "Mijn vrouw haalde me op van het vliegtuig en toen kreeg ik het te horen. Ik kon inpakken. Hup, weg. Slachtoffer van ons eigen succes."

Lex Schoenmaker (72), die werkzaam was bij Al-Hilal en Al-Jazira, weet hoe je als trainer overleeft in de zandbak. "Geen arrogante houding aannemen en je aanpassen aan hún cultuur. Die mensen bidden graag vijf keer per dag. Dan moet je geen trainingen plannen natuurlijk."

"Eerder werkte ik met Willem van Hanegem bij Al-Hilal in Saoedi-Arabië. Mensen in hun waarde laten, dat werkt altijd. Dat ging daar ook goed. Maar op het einde kregen ook wij te maken met de wetten aldaar. We werden van de ene op de andere dag ontslagen. Willem en ik weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws