'Tevreden' Ajax verlengt samenwerking en stuurt drie extra stafleden naar China

'Tevreden' Ajax verlengt samenwerking en stuurt drie extra stafleden naar China

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 10:30do 17-10-2019 om 10:30

Ajax breidt de samenwerking met Guangzhou R&F FC uit. Dat melden de Amsterdammers donderdag via de officiële kanalen. Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft in China zijn handtekening gezet onder de overeenkomst.

Door de uitbreiding zullen drie extra stafleden 'het Ajax-team bij R&F gaan versterken', aldus Ajax. "Het toont de tevredenheid en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F", verklaart Van der Sar.

"We hebben veel waardering voor de toewijding en inspiratie die de stafleden van Ajax hebben getoond sinds we onze samenwerking zijn begonnen", reageert Nicky Wong van Guangzhou R&F. "Iedereen is getuige geweest van de verbeteringen in onze jeugdopleiding in de afgelopen twee jaar. Dit bevestigt dat onze keuze de juiste is geweest en we zijn blij dat deze samenwerking nog dieper en breder zal worden."

Ajax ging begin 2018 in zee met Guangzhou R&F en leverde destijds vier stafleden aan de Chinese club. Dat zijn er nu acht in totaal. Als blijk van respect heeft de R&F Football Academy de naam van hun hoofdstadion veranderd in 'Edwin van der Sar Stadium'. Guangzhou R&F staat elfde van de zestien clubs in de Chinese Super League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws