'Ik hoor ze nu ineens beweren dat ze Smeets hebben ontdekt, maar dat is onzin'

'Ik hoor ze nu ineens beweren dat ze Smeets hebben ontdekt, maar dat is onzin'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 12:35do 17-10-2019 om 12:35

Sparta-trainer Henk Fraser is positief over Bryan Smeets en Halil Dervisoglu. Het duo maakt dit seizoen indruk in de Eredivisie, waardoor Sparta na negen speelronden verrassend op de vijfde plek staat.

Smeets was al goed voor twee doelpunten en vijf assists. "Ik hoor nu ineens allerlei mensen beweren dat ze Smeets hebben ontdekt, maar dat is onzin", zegt Fraser in Voetbal International. "Er verdient er maar één de credits en dat is Bryan zelf. Hij doet hetzelfde als vorig seizoen bij TOP Oss, maar - met alle respect - met betere spelers om zich heen. Hij ontwikkelt zich nog steeds. Ik had ook pas op mijn 26ste, 27ste door wat ik echt in mijn mars had. Dat herken ik dus wel."

Ook Dervisoglu kan op complimenten rekenen. De negentienjarige spits maakt in de winterstop de overstap naar het Engelse Brentford. Fraser: "Halil is verfijnder dan de andere spitsen. Hij gaat al een volgende stap maken bij Brentford. Als hij niet binnen een jaar terug wil zijn, dan moet-ie begrijpen waarom we kritisch op hem zijn. Ik vind hem een uitzonderlijk talent in het passeren van tegenstanders. Heb ik zelden gezien, maar er is tactisch nog meer te halen. Dan kunnen die kwaliteiten nog beter worden benut."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws