Openhartige Malacia komt uit zware periode: Weinig mensen wisten dit tot nu toe

Openhartige Malacia komt uit zware periode: "Weinig mensen wisten dit tot nu toe"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 12:49do 17-10-2019 om 12:49

Tyrell Malacia heeft persoonlijk een loodzware periode achter de rug, waarin zijn moeder werd getroffen door een herseninfarct en zijn opa overleed. In een openhartig interview met Feyenoord Magazine vertelt 'het familie- en gevoelsmens' dat hij het niet makkelijk heeft gehad.

Met zijn opa overleed de grootste fan van Malacia. "Hij was er altijd. Van kleins af aan kwam hij bij bijna al mijn wedstrijden kijken, soms zelfs in het buitenland. En toen werd hij vorig jaar zomer ineens ziek", vertelt de twintigjarige verdediger. "Hij was nog maar 65, een fitte man die altijd hard werkte. Voor mij was het heel moeilijk om elke keer naar het ziekenhuis te gaan en hem daar te zien liggen. Afgetakeld. Dat maakte me heel verdrietig. Begin dit jaar moest hij opgeven en overleed hij."

In april scoorde Malacia tegen VVV-Venlo. "Het was het moment waarop alle emotie loskwam. Het voelde ook als de definitieve afsluiting van een heel vervelende periode, die al in aanloop naar vorig seizoen begon. Weinig mensen wisten dit tot nu, maar kort voordat mijn opa ziek werd, kreeg mijn moeder een herseninfarct. Zomaar, ineens. Haar linkerkant was volledig verlamd. Dat was enorm schrikken, maar gelukkig is ze inmiddels bijna helemaal hersteld."

"Het heeft lang geduurd voordat ik al die gebeurtenissen een plek heb kunnen geven", erkent Malacia. Door veel te praten met zijn vader en oom kon hij het een plekje geven. "Tot dat moment was ik lange tijd mezelf niet. De grote glimlach die ik bijna altijd heb, was toen even wat minder vaak te zien. Ik zat niet lekker in mijn vel, nam de situatie mee naar de club en merkte dat ik op het veld niet altijd vrij in mijn hoofd was."

"Ook buiten het veld was ik niet zo vrolijk als normaal. Ik keerde meer in mezelf, kwam het huis bijna niet uit. Ik sprak niemand aan, reageerde niet op appjes van vrienden en had geen zin om op te nemen als ze belden. Tot het moment dat mijn vrienden onaangekondigd bij me thuis langskwamen en tegen me zeiden: Je weet toch dat wij er altijd voor je zijn. Probeer je er overheen te zetten, wij helpen je. Dat vond ik een mooi gebaar", besluit Malacia.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws