Schreuder breekt lans voor bekritiseerde collega: 'Net als bij ons met Robben'

Schreuder breekt lans voor bekritiseerde collega: 'Net als bij ons met Robben'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 14:19do 17-10-2019 om 14:19

Alfred Schreuder vindt het onterecht dat Joachim Löw hevig wordt bekritiseerd in zijn thuisland. De trainer van TSG Hoffenheim breekt een lans voor zijn Duitse collega. 

Duitsland ligt op koers om zich te plaatsen voor het EK van komende zomer, maar toch hangt er geen jubelstemming rond het Duitse elftal. De roep om ontslag van Löw neemt zelfs toe de laatste maanden. "Over de Duitse nationale ploeg wordt ten onrechte zo negatief gesproken", zegt Schreuder in Kicker. "Duitsland heeft twee dribbelaars van wereldklasse, Leroy Sané en Serge Gnabry."

Schreuder ziet gelijkenissen met de periode die het Nederlands elftal kende toen de vorige generatie Nederlandse topspelers afscheid nam. "Er was een ommekeer die tijd nodig had. Zo was het ook bij ons na Arjen Robben en Robin van Persie. Maar ik ken het Duitse ongeduld", aldus Schreuder, die doelt op de kritiek die hij te verwerken kreeg nadat hij slechts een van de eerste zes competitiewedstrijden won met Hoffenheim. De laatste wedstrijd voor de interlandperiode werd echter gewonnen bij Bayern München.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws