FC Barcelona én Real Madrid schieten unieke oplossing van bond voor El Clásico af

FC Barcelona én Real Madrid schieten unieke oplossing van bond voor El Clásico af

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 14:39do 17-10-2019 om 14:39

Laatste update: donderdag 17 oktober 2019 om 14:42do 17-10-2019 om 14:42

Zowel FC Barcelona als Real Madrid is tegen het verplaatsen van El Clásico naar Estadio Santiago Bernabeu. Daarmee is er nog altijd geen oplossing gevonden voor het probleem dat is ontstaan door de onrust in Catalonië. 

In Barcelona zijn maandag massaal protesten uitgebroken, nadat negen politici werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de negen en dertien jaar voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017. Uitgerekend op zaterdag 26 oktober - de dag dat beide grootmachten elkaar treffen in Camp Nou in de Primera Division - is een nieuwe demonstratie aangekondigd.

Het lijkt dan ook onhaalbaar om FC Barcelona - Real Madrid die dag af te werken in Camp Nou. Het bestuur van de Primera Division kwam derhalve met het voorstel om de wedstrijd te verplaatsen naar Bernabeu, het stadion van de Madrilenen. Daar hebben beide clubs geen oren naar. FC Barcelona vindt dat de wedstrijd gewoon in Camp Nou gespeeld moet worden en Real Madrid stelt dat de wedstrijd uitgesteld moet worden als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

De kans is groot dat de competitieleiding de wedstrijd gaat verplaatsen. Na de mislukte poging om de speellocatie te wijzigen is de meest voor de hand liggende oplossing het verplaatsen van de speeldag. Woensdag 18 december wordt gezien als het alternatief.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws