Slot wijst alvast vervanger van geschorste Boadu aan: 'Dat is logisch'

Slot wijst alvast vervanger van geschorste Boadu aan: 'Dat is logisch'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 16:53do 17-10-2019 om 16:53

Laatste update: donderdag 17 oktober 2019 om 16:57do 17-10-2019 om 16:57

AZ moet het in de wedstrijd van aanstaande zaterdag doen zonder Myron Boadu. De spits kreeg tijdens de vorige competitiewedstrijd tegen Willem II twee gele kaarten en moet vanaf de tribune toekijken tegen Heerenveen. AZ-coach Arne Slot ziet ook voordelen in de schorsing van Boadu.

Slot wijst meteen de vervanger van Boadu in de basisopstelling van AZ aan. "Dat is logisch, Ferdy (Druijf, red.) gaat zaterdag in plaats van Myron starten", vertelt de coach tegen het clubkanaal van AZ. "Het is altijd vervelend als een speler geschorst is, want Myron zit er heel goed in. Tegelijkertijd heeft Myron een ontzettend drukke periode achter de rug en dit is voor ons een mogelijkheid geweest om - je ziet hem vandaag ook niet op het trainingsveld - om hem een paar dagen rust te geven."

Slot zag zijn spelers afgelopen week excelleren bij Jong Oranje en is dan ook tevreden. "Het is lekker dat ze terug zijn en in veel gevallen zijn ze ook heel goed teruggekomen. Dan heb ik het niet alleen over fysiek, maar ook over de manier waarop ze gespeeld hebben. Jong Oranje springt natuurlijk het meest in het oog voor ons als Nederlanders, maar ook Panta Hatzidiakos die zijn debuut heeft gemaakt, dus het is een mooi interlandweekend voor ons geweest."

AZ neemt het zaterdag in Den Haag op tegen Heerenveen. Die wedstrijd start om 18:30 uur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws