Onbegrip over boete Ajax: 'Ik was verbaasd, heb dit nog nooit eerder vernomen'

Onbegrip over boete Ajax: 'Ik was verbaasd, heb dit nog nooit eerder vernomen'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 22:29do 17-10-2019 om 22:29

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 08:03vr 18-10-2019 om 08:03

Kees Kwakman begrijpt niets van de boete die Ajax opgelegd heeft gekregen van de UEFA naar aanleiding van de zes gele kaarten in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. 

"Ik was verbaasd, heb dit nog nooit eerder vernomen", begint Kwakman bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports. "Ik vind dat best wel raar. Volgens mij is het aan de scheidsrechter om dat te bestraffen. En als jij zeven keer iemand neertrapt dan krijg je zeven keer geel. Je hebt wel eens vaker wedstrijden waarin er acht gele kaarten vallen, misschien in totaal negen, waarvan je denkt: nou, was het nou wel zo'n schoppartij? Het hoeft toch niet meteen te betekenen dat je loopt te schoppen?"

Ook Mark van Rijswijk verbaast zich over de straf voor de Amsterdammers. "Het is raar, maar het is blijkbaar dus standaard. Ik hoor het inderdaad ook voor het eerst, wist helemaal niet dat het bestond. Het lijkt mij dat ze dit niet alleen bij Ajax doen, het is gewoon een standaardregel", aldus de commentator. "Het zou nog wel leuk zijn als de UEFA zegt: je hebt geen gele kaarten gehad, hier heb je de 18.000 euro terug."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws