Haar: 'Waar hij beste zou passen? 'Heb hem altijd typische Ajax-speler gevonden'

Haar: 'Waar hij beste zou passen? 'Heb hem altijd typische Ajax-speler gevonden'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 22:59do 17-10-2019 om 22:59

Voor Adam Maher en Bart Ramselaar staat aankomende zaterdagavond de wedstrijd tegen hun oude club PSV op het programma. Beide spelers stagneerden in Eindhoven in hun ontwikkeling, zo zagen Martin Haar en Rob Alflen.

Martin Haar was assistent-coach van AZ toen Maher doorbrak in Alkmaar. De trainer verwachtte een grote toekomst voor de middenvelder, maar zag dat de ontwikkeling van Maher stagneerde. "In het seizoen dat Adam onder Gertjan Verbeek zijn debuut maakte, behoorde hij tot de absolute toptalenten van Nederland. Naar hem werd op dezelfde manier gekeken, als nu naar Stengs, Boadu en Koopmeiners. Als zo’n jongen dan naar PSV gaat, verwacht je dat de volgende stap Italië, Spanje of Engeland zal zijn", aldus Haar tegen De Telegraaf.

Toch denkt de trainer dat Maher nog steeds de stap naar de top kan maken. "Bij AZ heeft hij daar vorig jaar een heel goed begin mee gemaakt en die lijn moet hij nu doortrekken bij FC Utrecht. (...) Waar hij het beste zou passen? Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds."

Ook bij Ramselaar verliep de ontwikkeling bij PSV maar moeizaam. Hij debuteerde onder coach Rob Alflen bij FC Utrecht en zijn oude coach is nog steeds onder de indruk van de middenvelder. "Ik was heel gecharmeerd van hem, met name van zijn intelligentie en overzicht in het veld. Als ik zie hoe hij bij mij en later bij Erik ten Hag speelde, dan had ik verwacht, dat hij nu veel verder zou zijn als hij nu is. Misschien is hij toch te vroeg naar PSV gegaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws