Update: Clásico definitief uitgesteld, Barça en Real op zoek naar nieuwe datum

Update: Clásico definitief uitgesteld, Barça en Real op zoek naar nieuwe datum

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 07:40vr 18-10-2019 om 07:40

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 11:55vr 18-10-2019 om 11:55

De wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid van 26 oktober wordt uitgesteld door de grote onrust in Barcelona, waar mensen de straat op gaan om te strijden voor een onafhankelijk Catalonië. De clubs kwamen tot dusver nog niet tot een oplossing, waardoor onzeker blijft wanneer de wedstrijd wél gespeeld gaat worden.

Dat melden meerdere Spaanse media, waaronder Marca. Eerder wilde La Liga El Clásico verplaatsen van het Camp Nou naar het Bernabeu van Real, maar daar gingen beide clubs niet mee akkoord. Daardoor moest er gezocht worden naar een andere oplossing en de enige optie lijkt het uitstellen van de wedstrijd.

18 december werd als potentiële speeldag genoemd, maar La Liga wil dat het duel naar 7 december gaat zodat de wedstrijd niet doordeweeks gespeeld wordt. Alleen spelen Barcelona en Real een dag later tegen respectievelijk Real Mallorca en Espanyol, waardoor er ook met die wedstrijden geschoven zou moeten worden. Barcelona, Real en La Liga hebben tot maandag om tot een alternatieve datum te komen.

Javier Tebas, de Spaanse competitiebaas, gaf in een eerder stadium al aan dat 18 december geen optie was, omdat dan ook de eerste ronde van de Copa del Rey gespeeld wordt. De twee grootmachten zijn echter vrijgeloot van die ronde, aangezien ze ook deelnemen aan de Supercopa, waarin voor het eerst niet twee teams, maar vier teams het tegen elkaar opnemen. Ook Valencia en Atlético Madrid nemen deel. 

Update: De wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid wordt naar alle waarschijnlijkheid gespeeld op woensdag 18 december. Diverse Spaanse media, waaronder Sport, melden dat het zogenaamde 'Comité van de competitie' besloten heeft om de Clásico naar die dag te verplaatsen vanwege de onrust in Barcelona. De bond moet hier wel nog mee akkoord gaan, aangezien zij liever zouden zien dat de wedstrijd op 7 december wordt gespeeld.

Update: Op zaterdag 26 oktober zal er definitief geen Clásico plaatsvinden. De Spaanse bond heeft vrijdagochtend bevestigd dat de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid tot nader order is uitgesteld. Beide rivalen moeten in onderling overleg op zoek naar een nieuwe datum en hebben tot maandagochtend 10.00 uur de tijd om tot een akkoord te komen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws