Brands: 'Nooit verwacht dat ze op deze leeftijd weer bij FC Utrecht zouden spelen'

Brands: 'Nooit verwacht dat ze op deze leeftijd weer bij FC Utrecht zouden spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 07:30vr 18-10-2019 om 07:30

Marcel Brands haalde Adam Maher en Bart Ramselaar als technisch directeur van PSV met veel verwachtingen naar Eindhoven, maar is verbaasd dat beide spelers nu weer terug zijn gekeerd bij FC Utrecht. Brands verwacht wel dat ze nog meer in hun mars hebben.

Maher trok in 2013 van AZ naar PSV, terwijl Ramselaar drie jaar later van FC Utrecht de overstap naar Eindhoven maakte. Destijds logische aankopen, maar beide spelers hebben het niet gered bij de Brabanders. "Ik had nooit verwacht dat ze op deze leeftijd weer bij een club als FC Utrecht zouden spelen", zegt Brands tegen de Telegraaf.

Maher had bij PSV te maken met een manier van spelen die niet gunstig uitpakte, denkt Brands. "In het begin heeft hij veel gespeeld, maar Adam heeft de pech gehad van een systeemwijziging, waardoor hij niet als nummer 10 kon spelen en hij zich in een andere rol moest ontwikkelen. Adam is blijven hangen en heeft daarna ook wat minder gelukkige keuzes gemaakt met onder andere zijn verhuur naar Turkije."

De reden voor het verval bij Bart Ramselaar is helder. "Het is duidelijk dat de trainerswissel veel invloed heeft gehad op zijn carrière", legt Brands uit. "Bart deed het bij ons direct goed en was snel populair bij de fans. We konden hem verkopen aan Zenit Sint-Petersburg, maar het lag in de lijn der verwachting, dat hij zou doorgroeien en zelf ambieerde hij op dat moment ook niet de stap naar het buitenland. Dan komt er een nieuwe trainer en die maakt andere keuzes."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws