'Flexibele' De Boer: 'Als je ziet hoe ik speel, dat heeft niks met Ajax te maken'

'Flexibele' De Boer: 'Als je ziet hoe ik speel, dat heeft niks met Ajax te maken'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 08:50vr 18-10-2019 om 08:50

Frank de Boer raakte niet in paniek toen zijn start bij Atlanta United niet verliep zoals gepland. De voormalig trainer van Ajax, Inter en Crystal Palace pakte weinig punten, maar uiteindelijk kwam het toch nog allemaal goed.

Atlanta heeft zich als nummer twee geplaatst voor de MLS Play-offs en de club won twee bekers. Zaterdag staat De Boer met zijn spelers tegenover New England Revolution. Zo zag het er aan het begin van het seizoen nog niet naar uit, want Atlanta vergaarde maar vijf punten in zes duels. "Ik was niet in paniek", zegt De Boer tegen Trouw. "Ik wist dat de directie rustig zou blijven. Een vijfde colonne bestaat hier niet. Er is nog geen geschiedenis, geen ex-president die zit te zagen in kranten."

En dus kreeg De Boer de kans om zijn stempel te drukken op het elftal, dat nu op elkaar is ingespeeld. "Je moet flexibel zijn. Als je ziet hoe ik nu speel, dat heeft niks met Ajax te maken." De trainer heeft een opstelling geformeerd waarin drie centrale verdediger en twee opkomende backs staan. "Moeilijke dingen eisen heeft geen nut. Het team moet zich er goed bij voelen. De spelers moesten mij leren kennen en ik hen, dat kost punten. Ik luisterde naar mijn spelers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Boer Atlanta United naar titelprolongatie leiden?

(1806 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws