'AZ vraagt zo'n hoge transfersom dat transfer naar Ajax niet voor de hand ligt'

'AZ vraagt zo'n hoge transfersom dat transfer naar Ajax niet voor de hand ligt'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 06:55za 19-10-2019 om 06:55

Een transfer naar Ajax zou voor Calvin Stengs 'ideaal zijn', schrijft Wim Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf. De analist vraagt zich echter af of AZ bereid is om de talentvolle aanvaller te verkopen aan de Amsterdammers. Ajax kaapte in het verleden vaker spelers uit Alkmaar weg.

De twintigjarige Stengs drukt zijn neus al een aantal seizoenen aan het venster, maar lijkt nu toe aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. In Nederland wordt Ajax het meeste genoemd als volgende club. De vraagprijs zou tussen de vijftien en twintig miljoen euro moeten liggen, zo klinkt het in de wandelgangen.

'Voor Stengs wordt AZ steeds meer een last dan een lust. Hij moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging en daarbij zou een tussenstap naar Ajax ideaal zijn', schrijft Kieft in de ochtendkrant.

'Maar AZ wil niet meer verkopen aan Ajax en zal waarschijnlijk zo'n hoge transfersom vragen dat een overgang naar Amsterdam niet voor de hand ligt', vervolgt Kieft. 'Terwijl een stap naar de Europese top - hij komt daar ook in het vizier - niet wenselijk is voor zijn ontwikkeling.'

Kieft ziet dat er bij AZ veel talent rondloopt, maar plaatst vraagtekens bij Teun Koopmeiners. 'Over talentherkenning gesproken: iedereen valt over elkaar heen bij de bewieroking van alle talenten bij Jong Oranje. Maar kijk je nuchter, dan bezitten alleen Calvin Stengs en Myron Boadu en misschien Justin Kluivert het talent om een rol te gaan spelen bij het grote Oranje. Bij Teun Koopmeiners zou ik me tweemaal bedenken om m'n miljoenen naar Alkmaar te brengen.'

Poll

Moet Ajax ver gaan voor Stengs?

(6459 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws