Viergever dekt zichzelf in na rode kaart: 'Is niet zo dat ik mijn hoofd verloor'

Viergever dekt zichzelf in na rode kaart: 'Is niet zo dat ik mijn hoofd verloor'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 07:52zo 20-10-2019 om 07:52

Nick Viergever kende een ronduit belabberde avond tegen FC Utrecht. De PSV-verdediger veranderde eerst een schot van Sander van de Streek ongelukkig van richting, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. Niet veel later kon hij gaan douchen na een harde tackle op Bart Ramselaar.

"Elke rode kaart is een domme rode kaart, maar het is niet zo dat ik m'n hoofd verloor, of zo", geeft Viergever na de wedstrijd aan tegen de NOS. "Als je de beelden ziet is het gewoon rood, dat is logisch. Maar ik raakte hem niet echt hard. Ik stap uit en raak hem vol omdat ik te laat ben."

Ook bij de 1-0 van Van de Streek was de PSV-verdediger ongelukkig. "Hij besluit te schieten en zijn schot veranderd ongelukkig via mijn scheenbeen van richting. Of deze hoog in mijn top drie 'meest ongelukkige avonden' komt? Je verliest, je krijgt rood en maakt een eigen goal..."

Viergever zag dat PSV het lastig had de muur van FC Utrecht te slechten. "Uiteindelijk verlies je gewoon terecht, het was niet goed genoeg. Utrecht deed het goed, we kwamen er niet echt doorheen. Na de 1-0 kregen we wel wat meer grip en kansen, maar dan krijg je die rode kaart en is de wedstrijd over", sluit hij af.

Poll

Was het een terechte rode kaart voor Viergever?

(1968 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws