PSV loopt rood aan, lijdt nederlaag in Utrecht en raakt achterop bij Ajax

19-10-2019 22:38
532

PSV is zaterdagavond in Utrecht tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De Eindhovenaren, die de wedstrijd met negen man eindigden, gingen met 3-0 ten onder in de Domstad en zien de achterstand op koploper Ajax oplopen tot drie punten.

Twee gedisciplineerd spelende ploegen maakten er in de eerste helft een schaakspel van. PSV en Utrecht speelden weinig kansen bij elkaar en dat was te danken aan het feit dat er goed georganiseerd verdedigd werd. Vooral de ploeg van John van den Brom hield de ruimtes klein en gaf het bezoek uit Eindhoven weinig mogelijkheden om de snelle aanvallers aan het werk te zetten. Het enige 'hoogtepunt' was minuut 24, waarin fans van beide teams Mohamed Ihattaren een hart onder de riem staken.

Na de rust werd de wedstrijd wel opengebroken en het was de thuisploeg die Stadion Galgenwaard deed ontploffen. Sander van de Streek won een duel van Timo Baumgartl, zag zijn schot van richting veranderd worden door Nick Viergever en zorgde daarmee met het nodige geluk voor de openingstreffer namens FC Utrecht. De achterstand was het teken voor PSV om wat meer de aanval te zoeken, maar twintig minuten voor tijd riep de ploeg van Van Bommel het onheil over zichzelf af.

Eerst was het Nick Viergever die na inmenging van de VAR rood kreeg voor een smerige tackle op Bart Ramselaar, waarna Jorrit Hendrix even later een oerstomme overtreding maakte en ook vroegtijdig kon gaan douchen. Een unicum voor PSV, dat nog nooit twee keer rood kreeg in één wedstrijd. Toch probeerde Van Bommel met Kostas Mitroglou als extra aanvaller op hoop van zegen nog een punt mee te nemen uit de Domstad, maar dat lukte niet.

Een kleine tien minuten voor tijd besliste uitgerekend Adam Maher, voormalig PSV'er, het duel. Hij schoot vanaf een meter of vijfentwintig knap raak en bracht het elftal van Utrecht daarmee definitief in veilige haven. Met twee spelers minder was PSV absoluut niet in staat om de wedstrijd nog spannend te maken en nadat Sean Klaiber ook nog 3-0 maakte behoedde het eindsignaal van scheidsrechter Makkelie de Eindhovenaren voor nog meer onheil. Door de nederlaag moet PSV lijdzaam toezien hoe koploper Ajax, dat eerder op zaterdagavond moeizaam won bij RKC (1-2), uitloopt naar een voorsprong van drie punten.