AD: Geertruida als toerist in Londen, Liverpool-transfer 'nog niet' aan de orde

AD: Geertruida als toerist in Londen, Liverpool-transfer 'nog niet' aan de orde

30 april - 18:52 Laatste update: 19:03
18

Lutsharel Geertruida is het afgelopen weekend als toerist aanwezig geweest bij West Ham United - Liverpool. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat tevens weet dat een transfer van de Feyenoord-verdediger naar de nieuwe club van Arne Slot momenteel nog niet aan de orde is. 

Geertruida is met vrienden richting Londen afgereisd. Daar bekeek de verdediger van Feyenoord op vrijdagavond de verrichtingen van gezamenlijke vriend Crysencio Summerville, die het met Leeds United opnam tegen Queens Park Rangers. 

Een dag later was hij aanwezig bij West Ham - Liverpool, waar Slot hoogstwaarschijnlijk een deze dagen wordt gepresenteerd als nieuwe trainer. Toen Geertruida een foto van dat duel op zijn sociale media plaatste, werd zijn naam direct in verband gebracht met The Reds. 

'Over die optie is in Liverpool tot op heden nog niet gesproken', weet het AD, dat tegelijkertijd concludeert dat de Oranje-international voor veel clubs een 'serieuze' optie is. Geertruida heeft bij Feyenoord nog een contract voor één jaar. Over een verlenging praten de speler en de club niet meer. 

Geertruida kon afgelopen zomer al een transfer maken uit Rotterdam. Destijds was RB Leipzig heel concreet voor hem. De overstap naar Duitsland, die Feyenoord ongeveer 32,5 miljoen euro had op kunnen leveren, klapte op het laatste moment. 'De verwachting is dat Geertruida deze zomer een stuk minder zal kunnen opbrengen, zijn transfervrije status is immers een jaar dichterbij gekomen', schetst het AD.