Van Persie over Slot bij Liverpool

Hoge verwachtingen bij Van Persie: 'Ik verwacht dat hij het heel goed gaat doen'

21 mei om 12:33
Laatste update: 21 mei om 13:47

Robin van Persie heeft veel vertrouwen in Arne Slot bij Liverpool. De veertigjarige Van Persie is dinsdag officieel gepresenteerd als trainer van sc Heerenveen. Bij Feyenoord heeft de voormalig topspits kunnen leren van Slot.

"Ik denk heel goed, hartstikke goed", reageert Van Persie voor de camera van ESPN, als hem gevraagd wordt hoe hij verwacht dat Slot het gaat doen op Anfield. Slot heeft grote schoenen om te vullen, aangezien hij Jürgen Klopp moet opvolgen. "Hoe hij wil spelen, ligt in de lijn van de speelwijze van Klopp en wat ze daar gewend zijn. Ik verwacht dat ze het hartstikke goed gaan doen."

Van Persie kent een rijk verleden in Engeland, waar hij bij Arsenal en Manchester United speelde. "Liverpool is een van de mooiere clubs in Engeland. Ik heb voor twee andere hele mooie clubs mogen spelen." De oud-spits weet hoe zwaar de impact van de Premier League is. "Slot heeft al goed kunnen oefenen bij Feyenoord in dat ritme. Maar daar (Engeland, red.) gaat het elf à 11,5 maand per jaar kei- en keihard en snel door. Het is een hartstikke mooie, nieuwe kans voor hem. Ik geloof dat het heel goed zal gaan."

Slot nam afgelopen zondag afscheid van Feyenoord. Maandag maakten de Rotterdammers en Liverpool officieel bekend dat er een akkoord is bereikt.