Kroos stopt na EK met voetballen

Einde van een tijdperk: Kroos hangt schoenen na EK aan de wilgen

21 mei om 12:49
Laatste update: 21 mei om 12:57

Groot nieuws: Toni Kroos gaat geen nieuw contract bij Real Madrid tekenen. De 34-jarige controleur stopt met voetballen.

Het EK in eigen land wordt het laatste kunstje van Kroos, die via social media laat weten dat Real zijn laatste club is geweest. '17 juli 2014, de dag van mijn presentatie bij Real Madrid. De dag die mijn leven veranderde', begint de middenvelder. 'Mijn leven als voetballer, maar vooral als persoon. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk, bij de grootste club ter wereld.'

'Na tien jaar komt er aan het einde van het seizoen een einde aan dit hoofdstuk', schrijft Kroos, die de Real-fans bedankt voor hun steun. 'Dit besluit betekent dat mijn carrière na het EK zal eindigen. Zoals ik altijd heb gezegd: Real is en zal mijn laatste club zijn. Ik ben blij en trots dat ik in mijn gedachten de juiste timing voor mijn beslissing heb gevonden en dat ik deze zelf kon kiezen', aldus de Duitser, die naar eigen zeggen altijd als doel heeft gehad om op zijn hoogtepunt af te zwaaien.

Met Real speelt Kroos nog twee wedstrijden: komende zaterdag tegen Real Betis en op 1 juni de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Daarna maakt Kroos zich op voor het EK met Die Mannschaft. Duitland treft in de groepsfase Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Kroos, 108-voudig international van Duitsland, heeft een geweldige carrière achter de rug. Met Real won hij liefst 21 prijzen. Dat kunnen er 22 worden, als de Champions League-finale gewonnen wordt. Kroos, die ook voor Bayer Leverkusen en Bayern München speelde, speelde tot op heden 859 officiële wedstrijden in het voetbal. Het leeuwendeel daarvan, 463, was in het shirt van De Koninklijke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toni Kroos (@toni.kr8s)