VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

21 mei om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste keeper? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Walter Benítez (PSV)
In zijn debuutjaar bij PSV kon hij zijn criticasters nog niet overtuigen, dit seizoen is duidelijk geworden waarom Benítez jarenlang tot de beste keepers van de Franse competitie behoorde. De Argentijn was een belangrijke schakel in het defensieve succes van PSV en incasseerde slechts twintig doelpunten. Vooral zijn leiderschap onder de lat viel in positieve zin op.

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)
Go Ahead Eagles en goede keepers: het is een gelukkig huwelijk. Na Andries Noppert heeft de Deventer club met De Lange ook goud in handen. De sluitpost heeft dit seizoen een reddingspercentage van 76 procent en hoort daarmee bij de beste keepers van de Eredivisie. Een stap hogerop valt deze zomer niet uit te sluiten.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Van Olij was al bekend dat hij uitstekend kan keepen. Zijn eerste seizoenshelft was dermate goed, dat hij mocht ruiken aan het Nederlands elftal. Olij zat in oktober bij de definitieve selectie, maar maakte geen minuten in Oranje. Mede door zijn sterke keeperswerk gaat Sparta de play-offs voor Europees voetbal in.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Dat Unnerstall onmisbaar is bij Twente, is haast een understatement geworden. De 33-jarige Duitser is zelden op een foutje te betrappen en speelde ook dit seizoen weer bijzonder solide. Unnerstall ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij Twente en kan met die club de Champions League in.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Vaessen zal voor altijd herinnerd worden aan de nare botsing met Ajax-spits Brian Brobbey, in september vorig jaar. Zelf wilde de doelman er niet al te veel over kwijt; liever werkte hij hard aan zijn herstel en stond hij zo snel mogelijk weer onder de lat. Zo geschiedde: Vaessen heeft persoonlijk een zeer sterk seizoen achter de rug, die hij in juni kan bekronen met een interlanddebuut. Dan lonkt een plek onder de lat bij de nationale ploeg van Suriname.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!