Bosz wordt genoemd als nieuwe Bayern-trainer

'Als Bayern München komt zal Bosz, vermoed ik, toch geen nee zeggen'

21 mei om 21:33

Verslaggever Vincent Schildkamp ziet in Peter Bosz een kandidaat voor de trainersvacature bij Bayern München. Thomas Tuchel vertrekt als hoofdtrainer van de Duitse recordkampioen, maar de clubleiding heeft nog altijd geen vervanger aangesteld

"Bayern München heeft nog altijd geen trainer", opent Schildkamp bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Na het succesjaar met PSV ziet de journalist in Bosz een geschikte kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Bayern München. "Bosz heeft gezegd dat hij in principe na PSV niets anders meer gaat doen, maar als Bayern komt zal hij, vermoed ik, toch geen nee zeggen."

"Er zijn heel veel mensen die nee hebben gezegd tegen Bayern", reageert Kenneth Perez. Hij refereert aan de vele trainers die bedankte voor de trainersjob bij Bayern München, zoals Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Ragnick. "Dat vind ik best wel verwonderlijk, want het lijkt me toch heerlijk om bij Bayern te werken."

Volgens Schildkamp is Bayern München 'een van de mooiste clubs van de wereld' om te werken. RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing vraagt zich op zijn beurt af of Bosz ooit in beeld zal komen bij de recordkampioen van Duitsland. Schildkamp sluit dit niet uit. "Hij heeft ervaring in de Bundesliga, bij Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Hij heeft het zeker bij Leverkusen in het begin heel behoorlijk gedaan."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: