Willem II vervult belangrijkste vacature

Willem II vervult belangrijkste vacature: succestrainer verlengt contract

21 mei om 15:56

Willem II heeft het contract van trainer Peter Maes verlengd. De 59-jarige oefenmeester en de club bereikten begin deze week een akkoord en Maes ligt hierdoor tot de zomer van 2026 vast in Tilburg.

Na de promotie naar de Eredivisie en het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie wilde Willem II het contract van de Belg graag verlengen. Ook Maes ziet een langer verblijf in Tilburg zitten. "Ik heb de club en de stad in korte tijd in mijn hart gesloten. Het vertrouwen dat ik voel van alle Willem II’ers doet mij uitermate goed en daarvoor ben ik ze zeer dankbaar. Ik blijf daarom ook graag langer verbonden aan deze mooie club", vertelt hij op de clubsite.

De mogelijkheden in de Eredivisie voor de oefenmeester waren een belangrijk onderwerp in de gesprekken tussen Maes en de club. "Als trainer wil je altijd werken op het hoogste niveau én met kwaliteit. Na de gesprekken met Tom heb ik een goed gevoel gekregen over de mogelijkheden. Tom en ik zitten op één lijn als het gaat om voetbal, wat een sterk fundament is voor onze toekomstige samenwerking."

Het verlengen van Maes was prioriteit nummer één voor de nieuwe technisch directeur Tom Caluwé. "Op mijn eerste werkdag was mijn taak bij de club duidelijk: Peter aan de club verbonden houden. Onmiddellijk na bekendmaking van mijn aanstelling heb ik daarom Peter gebeld om de gesprekken te starten. Het is geweldig wat de spelers en stafleden onder zijn leiding hebben gepresteerd. Ik ben daarom ook zeer verheugd dat de verlenging van Peter op korte termijn is gerealiseerd."

In de 32 competitiewedstrijden onder leiding van Maes noteerde Willem II 21 overwinningen en er werd maar drie keer verloren en acht maal gelijkgespeeld. Na twee seizoenen afwezigheid keren de rood-wit-blauwen komend seizoen terug op het hoogste voetbalniveau van Nederland.