Pochettino vertrekt bij Chelsea

Chelsea komt met bevestiging: Pochettino laat club na één seizoen achter zich

21 mei om 19:59
Laatste update: 21 mei om 20:26

Mauricio Pochettino en Chelsea zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Dat heeft Chelsea laten weten via de officiële kanalen, nadat The Telegraph het nieuws eerder bracht. De trainer zou na een evaluatie van het seizoen akkoord zijn gegaan met zijn eigen vertrek.

De Argentijnse coach en de Londenaren zijn in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. In verschillende meetings met de eigenaren en sportief directeuren is geëvalueerd op het seizoen en daarbij is de beslissing over Pochettino gevallen. Als vervanger van de Argentijn wil Chelsea op zoek naar een jonge en progressieve coach voor komend seizoen.

Pochettino begon het seizoen niet goed met Chelsea. Net als zijn voorgangers kreeg hij het elftal niet echt aan de praat en presteerde hij matig. Rond de winterstop kwam echter de ommekeer en begon het te lopen. Door een opmars onder leiding van uitblinker Cole Palmer, bereikte Pochettino met Chelsea plaats zes in de Premier League. Die plek geeft dit seizoen recht op de voorronde van de Conference League.

Pochettino is de derde trainer die vertrekt sinds de overname van miljardair Todd Boehly. Eerder moesten ook Thomas Tuchel en Graham Potter het veld ruimen. Het vertrek van Pochettino zou echter in samenspraak met de club zijn gegaan, aangezien de Argentijn graag zijn reputatie en status wilde behouden. Chelsea heeft het nieuws zelf nog niet naar buiten gebracht.