Engelse media reageren op ontbreken van Henderson in EK-selectie

The Athletic oordeelt: 'Henderson zal met grote spijt terugkijken op zijn keuzes'

21 mei om 20:40

Het is een begrijpelijke beslissing van de Engelse bondscoach Gareth Southgate om Jordan Henderson niet op te nemen in zijn voorselectie voor het EK, zo oordeelt The Athletic. De Ajax-middenvelder zal voor het eerst sinds 2012 een eindtoernooi missen met zijn land.

De belangrijkste reden van Southgate, die aangaf het een moeilijke beslissing te vinden, om Henderson niet te selecteren, was het blessureleed van de 81-voudig Engels international. Hij stond vijf weken aan de kant bij Ajax met een hamstringblessure. 'Henderson zal met grote spijt terugkijken op zijn keuzes', schrijft The Athletic

Het Engelse medium vindt het 'verrassend, maar begrijpelijk', dat Southgate heeft besloten om Henderson niet mee te nemen naar het EK. Henderson heeft een 'ellendig' seizoen achter de rug en kon Southgate met zijn spel bij Ajax niet overtuigen dat hij nog een rol van betekenis kan spelen op het hoogste niveau. 'Southgate zal zijn leiderschap op en buiten het veld gaan missen, maar kwalitatief blijft Henderson nu achter', valt er te lezen.

Verder valt het op in Engeland dat er nu geen 'fitheidscompromis' is gesloten tussen Southgate en Henderson. Voor het EK in 2021 zou de Engelse bondscoach de beslissing hebben gemaakt om de destijds niet geheel fitte Henderson toch mee te nemen naar het eindtoernooi. Dat bleek toen een uitstekende keuze van Southgate, want Henderson speelde een belangrijke rol voor het Engelse elftal en ze bereikten zelfs de EK-finale, die uiteindelijk werd verloren van Italië.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: