Supportersgroepering doet andere PSV-fans klemmende oproep in aanloop naar Sparta

Supportersgroepering doet andere PSV-fans klemmende oproep in aanloop naar Sparta

30 april - 20:06
41

PSV-fans die zondag aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Sparta hebben vanuit meerdere supportersgroeperingen de vraag gekregen of ze in het rood willen komen, aldus het Eindhovens Dagblad. Lighttown Madness, een supportersgroepering van de aanstaande Eredivisie-kampioen, wil op die manier een extra bijzondere sfeer bewerkstelligen. 

PSV speelde dit seizoen al vaker wedstrijden waarbij supporters massaal in het rood gekleed op de tribunes zaten. Dat gebeurde onder meer tijdens de 5-1 zege op Rangers FC, toen PSV zich ten koste van de Schotten plaatste voor de groepsfase van het miljardenbal. 

Ook komende maandag, als de huldiging plaatsvindt in Eindhoven, moeten fans van PSV in het rood op komen dagen. 'Zo ontstaat tijdens de rondrit van de platte kar en op het Stadhuisplein een atmosfeer van eendracht, is de gedachte', tekent het ED op.

In het Philips Stadion van PSV vond dinsdag een open training plaats. Duizenden supporters bezochten de training in aanloop naar het kampioensduel met Sparta, die zondag om 12.15 uur begint.