Koeman over keuze voor Lodeweges

Koeman lovend: 'Hij is geweldig, de spelers zijn goed met hem'

21 mei om 10:29

Voor Ronald Koeman was snel duidelijk dat Dwight Lodeweges aan de technische staf van Oranje toegevoegd moest worden, toen duidelijk werd dat Sipke Hulshoff stopte. De bondscoach heeft niet overwogen een jonge, talentvolle trainer mee te nemen naar het EK.

Een kleine maand voor de start van het EK maakte Hulshoff kenbaar met Arne Slot mee te gaan naar Liverpool. Vooral vanwege de timing was de keuze voor Lodeweges als vervanger snel gemaakt. "We zitten drie weken voor het EK", zegt Koeman bij Veronica Offside. Een jonge trainer is dus nooit in beeld geweest. "Er valt iemand twee, drie weken voor de start van het EK weg. En Dwight deed in de eerste periode hetzelfde als Sipke in de afgelopen periode."

"En Dwight is nog geweldig. De spelers zijn goed met Dwight. Toen heb ik absoluut niet nagedacht om een oud-speler, dat wordt dan geroepen, toe te voegen aan de staf", legt Koeman uit. De keuzeheer stelt dat Hulshoff belangrijk is geweest voor het Nederlands elftal. "Hij is heel belangrijk geweest voor Arne Slot en dat was hij ook voor mij."

"Hij heeft goede oefenstof. Hij is vernieuwend. Hoe hij over het voetbal denkt en hoe hij daarnaar kijkt", verklaart Koeman. "En hij is van een jongere generatie dan ik ben. Daar kun je ook van leren. Hoe Feyenoord heeft gespeeld, dát is zijn manier van denken over voetbal. Het is niet voor niets dat hij de kans krijgt om mee te gaan naar Liverpool."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: