Koeman twijfelt over meenemen Bergwijn naar EK

Koeman twijfelt over EK voor Ajax-speler: 'Heeft duidelijk geen goed seizoen'

21 mei om 08:40

Ronald Koeman weet nog niet of hij Steven Bergwijn gaat meenemen naar het EK. Aan tafel bij Veronica Offside is de bondscoach positief over de speelstijl van de Ajax-captain, maar stipt hij ook het mindere seizoen van de aanvaller aan.

"We hebben nog een trainingskamp in Zeist van drie dagen, daarin moet ik keuzes maken", vertelt Koeman over zijn definitieve selectie. Wilfred Genee vraagt hem dan over het meegaan van Bergwijn. "Ik zal dan ook naar mijn posities in de voorhoede moeten kijken. Of ik Bergwijn mee ga nemen naar het EK? Daar ben ik nog niet over uit." In hetzelfde programma gaf Koeman aan dat Georginio Wijnaldum wel zeker is van een plek in de EK-selectie.

Koeman is nog altijd een liefhebber van de speelstijl van Bergwijn, maar hij kijkt ook realistisch naar de prestaties van de aanvaller dit seizoen. "Hij is nog steeds een speler met veel creativiteit. Hij heeft die actie en kan op beide flanken spelen. Alleen heeft hij geen goed seizoen, dat is duidelijk." Bergwijn is één van de zes aanvallers in de voorselectie van Oranje. Ook teamgenoot Brian Brobbey, Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Cody Gakpo (Liverpool), Memphis Depay (Atlético Madrid) en Donyell Malen (Borussia Dortmund) mogen nog hopen op een uitverkiezing.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: